Sommerløg giver haven endnu mere kulør

Vidunderlig natur

Om foråret laver naturen et festfyrværkeri i haven. Alt begynder at vokse og blomstre igen. Og mens du glæder dig over alt det grønne, er det også det perfekte tidspunkt at lægge planer for sommeren. Sommerløg er et farvestrålende indslag i haven. De skinner som små juveler i haven i sommermånederne.

Løgsorter

Der er masser af sommerløg at vælge imellem. Nogle forbliver små og elegante, mens andre bliver store og prangende. Nogle af de velkendte sommerløg er georginer, liljer (Lilium), kalla og gladiolus (Gladiolus). Blandt de mindre berømte, men lige så smukke blomster, har vi fresiaer, pragtlys (Eucomis), tigerlilje (Tigridia) og pragtskær (Liatris). De gør hver især haven smukkere i sommermånederne.

Plantning

Sommerløg skal plantes om foråret, men de kan ikke tåle frost. Derfor bør du sørge for, at de først får en plads i haven, når risikoen for frost er overstået. Det er sjovt at plante sommerløgene selv i din grønne oase. Men det er endnu sjovere at plante dem sammen med andre! Prøv at plante dem sammen med andre haveejere eller dine (børne)børn.

249051_aangepast.png 223208_aangepast.png

247324_aangepast.png 242421_aangepast.png