Triumph-tulipanen er årets blomsterløg

Typisk tulipanfacon

Tulipaner er uden tvivl de mest kendte og mest populære blomsterløg. Med deres smukke, klare farver er de en fryd for øjet i haven. Der findes mere end 8.000 registrerede sorter, og der tilføjes nye hvert år.Triumph-tulipanen er blevet kåret som årets blomsterløg. Blomsterne har den typiske tulipanfacon, der starter som en kegle og bliver oval, når de åbner sig.

En sand triumf

Triumph-tulipanen er resultatet af en krydsning mellem tidlige og sene enkeltblomstrede tulipaner. Ud over de smukke blomster, som kan ses i alle mulige farver midt på foråret, er de flotte, robuste stilke nyttige. De gør nemlig planterne mindre sårbare, så du kan nyde tulipanerne i lang tid. De bliver mellem 25 og 50 cm høje og har blågrønne, somme tider også gulgrønne eller brogede blade.

Rart at vide

  • Vidste du, at der også findes overdådige, letduftende Triumph-tulipaner? Som eksempler kan nævnes Tulipa “Brown Sugar” og Tulipa “Shirley”.
  • Triumph-tulipanen hører til en af de 15 tulipangrupper. Tulipaner grupperes alt efter blomstringstid og blomsternes facon.
  • Holland eksporterer i alt 2,5 milliarder tulipanløg om året. De 23 største tulipansorter udgør 40 % af den samlede tulipanproduktion. Disse sælges i havecentre eller anvendes til blomsterproduktion. Den gule tulipan “Strong Gold” er langt den mest populære. Den hører til Triumph-tulipangruppen.

35651_aangepast.jpg

35864_aangepast.jpg

35904_aangepast.jpg

203502_aangepast.jpg

207267_aangepast.jpg

208272_aangepast.jpg