De 10 mest populære blomsterløg med imponerende blomster

Blomstrer fra juni til ultimo oktober

Vidste du, at du kan sætte visse blomsterløg om foråret, ligesom du sætter andre om efteråret? Disse skønheder, der kaldes for sommerløg, fremviser deres strålende blomster i de varmere måneder fra juni til efteråret. Liljerne begynder at springe ud allerede i juni, mens georginerne stadig er i flor i oktober.

1. Georginer

Georginer er øverst på listen. Disse charmerende planter holder simpelthen ikke op med at blomstre og findes i mange former, højder og farver. Sommerfuglene er også vilde med dem!

2. Liljer

Liljers (Lilium) størrelse (blomster med en diameter på 7-25 cm) og karakter gør dem til en populær blomst, der giver haven et eksotisk præg. Du kan vælge mellem sorter med eller uden duft.

243761_aangepast.jpg 216592_aangepast.jpg

3. Begonier

Denne farverige skønhed, der blomstrer længe, har en vidunderlig betydning: balance. Begonieslægten består af to grupper: de opretstående og hængende sorter. De kan bruges i både kanter og potter.

4. Kallaer

Kallaer har elegante blomster, som er slanke, elegante og har noget lidt excentrisk over sig. De er smukke i enhver have. Vidste du, at bladene på visse kallaer har nogle usædvanlige prikker?

223201_(1) aangepast.jpg 244060_aangepast.jpg

5. Gladiolusser

Er du vild med dristighed? Så skal du plante gladiolusser. Gladiolussernes stærke karakter kan ses, så snart dette hårdføre sommerløgs blomster kommer frem og viser deres farver. Denne plante er perfekt til skærehaven.

6. Montbretia

Montbretia findes både i orange-gul og flammende rød og giver med garanti en rødglødende summer. Denne blomst, der elsker sol, kræver ikke megen pleje, og de fleste montbretia-stængler dækkes af smukke bær, når blomstringen er færdig.

201823_aangepast.jpg 212752_aangepast.jpg

7. Kanna

Kanna (canna) giver haven lidt tropestemning. De fås ikke bare med blomster i flere forskellige varme farver som rød, orange, lyserød og alle mellemliggende farver. Du kan også vælge mellem grønne, bronzefarvede eller brogede blade.

8. Pragtlys

Pragtlys (eucomis) kaldes også for ananaslilje, og navnet er velvalgt, fordi dens blomsterstand ligner en ananas. Dette sommerløg har enorme blade med en hårdfør blomst på toppen, der kan blive helt op til 60-110 cm. De er perfekte til at plante i potter. Vælg mellem varianter med gule, grønne, hvide eller lilla blomster.

212699_aangepast.jpg 41348_aangepast.jpg

9. Guernsey-lilje

Den smukke Guernsey-lilje (hymenocallis) har fantastiske trompetformede blomster, der afgiver en delikat og let sød duft. Dens højde på 60 til 80 cm giver haven en dejlig følelse af renhed.

10. Vidunderknold

Vidunderknold (officielt navn: sauromatum venosum) er underverdenens dronning. Dette gådefulde sommerløg kan blomstre, uden at det plantes i jorden.

209990_(1) aangepast.jpg 221150_aangepast.jpg

Værd at vide:

  • Kannaer (canna), pragtlys (eucomis) og Guernsey-liljer (hymenocallis) skal sættes i lun jord, før de giver fantastiske blomster.
  • Disse 10 bedste sommerløg med imponerende blomster er ikke de eneste varianter, du kan vælge.