Få endnu mere biodiversitet med sommerløg

Ekstra blomster

Blomster pynter fantastisk godt i haven. Du kommer til at nyde et farvestrålende hav af blomster. Næsten alle nyder at se på blomster, men faktisk giver de også næring til insekter som f.eks. bier og sommerfugle. Pollen og nektar er nemlig deres føde. Derfor bør man plante flere blomster i haven. Sommerløg er ægte blomsterproducenter, og du kan aldrig få for mange af dem.

Sommerløg

Sommerløg er fantastiske til at producere masser af blomster og give insekterne nektar og pollen. Det bedste valg er en brændende stjerne (Liatris). Sortøje (Gladiolus Callianthus), Montbretia og åbne georginer. Summende bier og sværmende sommerfugle gør din have til et paradis for både insekterne og dig.

Sorter og variation

Ligesom mennesker spiser alle bier og sommerfugle ikke det samme. Derfor er det vigtigt at sørge for, at der er mange forskellige slags mad i haven i form af nektar og pollen. Du kan forsyne den med en “blomsterbue”, som er et varieret udvalg af planter med forskellige blomstringsperioder. Sommerløg er en fremragende tilføjelse til mangfoldigheden. Sådan sørger du for, at der er føde hele året rundt.

Georginer

Georginer er et sommerløg, der giver insekter føde i en meget lang periode. Det skyldes, at de fortsætter med at blomstre, indtil den første frost kommer, dvs. langt ind i efteråret. Georginer får nye knopper, hvis du skærer blomsterhovederne af. Når en blomst er visnet, skal den fjernes, så nye blomster og ny føde kan vokse.

Balance

Biodiversitet betyder ganske enkelt mange forskellige livsformer. Ingen fisk uden plankton, ingen aber uden træer og ingen bier uden blomster. De forskellige dyre- og plantearter holder hinanden i balance. Tilsammen udgør de en levende og produktiv natur. Sammen kan vi være med til at forbedre biodiversiteten, og det begynder i haven. Vil du være med?

Dahlia-013_aangepast.png Liatris-007_aangepast.png

Liatris-011_aangepast.png 243545_aangepast.png