Sommerblomster i haven

God fornøjelse!

Sommeren er den årstid, hvor vi tilbringer mest tid i haven. Sommersæsonens solrige vejr og positive energi gør det dejligt at være udenfor. Få mest muligt ud af din have ved at plante masser af sommerblomster. Et skønt “blomsterbad” i hængekøjen!

Sommerløg

Sommerblomster er blomster, der er på sit højeste i sommermånederne. De viser med stolthed deres blomster frem i sommermånederne. Der er mange sommerløg, der producerer pragtfulde blomster. Georginer er sommerblomsternes dronning, men gladiolus, kalla, montbretia, pragtskær og liljer er også smukke.

Georginer

Georginer er sommerblomster, der altid stjæler alles opmærksomhed i haven. Disse smukke blomster i de mest mangfoldige farver tiltrækker stor opmærksomhed med deres charme. Hvis du nipper de visne blomster af, producerer planten endnu flere blomster. Planten holder først med at blomstre, når den første frost sætter ind.

Biodiversitet

Når du planter sommerløg, sørger du for, at der er masser af pollen og nektar i haven. Sommerløg øger biodiversiteten, fordi bier og sommerfugle elsker dem. De bedste sorter er pragtskær (Liatris), dahliaer med åbne hjerter, sortøje (Gladiolus callianthus) og montbretia (Crocosmia).

Plantning

Sommerløg og -knolde skal plantes, når risikoen for frost er overstået. Dette er som regel fra sidst i april til slutningen af maj. Men hvordan skal du egentlig plante dem?

  • Det er en god idé at finde et sted i haven med masser af sollys. Sommerløg vil producere flest blomster under solens stråler.
  • Bryd jorden op for at løsne den grundigt, og fjern ukrudt og småsten.
  • Plant de fleste sommerløg i en dybde, der svarer til to gange deres højde. De to undtagelser er georginer og begonier, som skal plantes lige under jordoverfladen.
  • Du kan enten lægge blomsterløgene i vand i en time, før du planter dem, eller give dem masser af vand umiddelbart efter plantningen. Rundhåndet vanding giver sommerløgene en god start.

248778_aangepast.jpg 247718_aangepast.jpg

247714_aangepast.jpg 249243_aangepast.jpg